Hoe kan ik deskundig ongedierte bestrijden?
Deskundig ongedierte bestrijden is de enige manier om echt van je plaag af te komen. Anders blijf je maar doorrommelen, net als je ongedierte. Muizen of ratten zorgen voor een ongezond leefklimaat, duiven en meeuwen poepen alles onder, mieren en andere insecten steken en bijten je, of mollen en eikenprocessierupsen nemen je tuin over. Ernstiger wordt het als je pand schade oploopt door houttorren, -wormen of schimmels. Hiervoor zoek je een blijvende oplossing.
Hoe voorkom je ongedierte?
Dit is misschien wel de nuttigste vraag die je kunt stellen. Want bij ongediertebestrijding is voorkomen altijd beter dan genezen. Heb je eenmaal last van een plaag, dan kost het meer tijd en geld om deze weg te krijgen én te weren in de toekomst. Veel ongedierte keer terug op dezelfde plaatsen. Maak je deze onaantrekkelijk of onbereikbaar, dan hoef je niet elk jaar opnieuw te bestrijden.
Professionele ongediertebestrijders zoals Correct Ongediertepreventie werken daarom altijd met een totaalplan. Deze is sterk gericht op preventie en advies op maat, dus een bezoek bij je thuis. Zo is bestrijding ook écht nuttig: je probleem wordt op locatie gezien en geïnventariseerd. Daarna volgt de levering en montage van je bestrijding- of preventiemiddel. En daarna? Over tot de orde van de dag!
Hoe werkt deskundige ongediertebestrijding?
Deskundige ongediertebestrijding start bij de oorzaak. Dat is niet altijd het nest van het ongedierte, maar de situatie die dit mogelijk maakte. Zoals het hout van je constructie. Of de vochtigheid en ventilatie in je huis of kantoor. Het type beplanting in je tuin. De staat van je dak. Allemaal zaken die eerst bekeken moeten worden. Pas daarna kan aan de echte oplossing begonnen worden. Zoals het impregneren van hout, of het plaatsen van vogelwering. Naast de preventie is bestrijden mogelijk: gassingen, laagzuurstofbehandelingen, gifspuiting of het plaatsen van vallen.
[irp posts=”7798″]
Welke dieren vallen onder ongedierte?
Onder ongedierte (ook wel plaagdieren genoemd) verstaan wij dieren die in te grote getale voorkomen, op ongewenste plaatsen. Vaak zijn dit muizen, ratten, duiven, mollen, mieren, wespen, vliegen, rupsen, houttorren en houtwormen. Maar ook zwammen en houtrot behoren tot het takenpakket van een deskundige ongediertebestrijder.
Hoe krijg je ongedierte?
Je krijgt ongedierte als je onderdak en voedsel biedt. Vaak zijn dit warme, vochtige en/of beschutte plekken. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een opgeruimd interieur. Maar ook door kieren en naden te dichten, verklein je de kans op ongedierte. Uiteraard moet je vooral voedsel onbereikbaar maken met een goede afsluiting.
Heb je al voor deze zaken gezorgd, maar heb je nog last van ongedierte? Dan is het tijd om grondiger te werk te gaan. Dit is meestal de taak van een professionele ongediertebestrijder, die de juiste kennis en middelen heeft. Je leert dan precies wat de oorzaak van je probleem is, en welke bestrijding hierbij het beste past.
Is ongedierte bestrijden verplicht?
Ongedierte bestrijden is niet verplicht. Toch kun je beter snel beginnen. Want geregeld blijkt ongedierte gevaarlijk te zijn, bijvoorbeeld wanneer muizen aan je elektriciteitskabels knagen. Of als uitwerpselen of schimmels je gezondheid aantasten. Geen beste zaak voor jezelf, je familie of klanten. Je zult daarom waarschijnlijk snel een blijvende oplossing zoeken. Hierbij hoort een grondige aanpak.