Naast de cadeaus en oer-Hollandse gezelligheid, is het snoepgoed ook een toppunt tijdens Sinterklaas. Want wat brengt de goedheilig man ons ieder jaar: pepernoten! We gaan je laten zien hoe je pepernoten maakt, maar let op: verwar pepernoten niet met kruidnootjes. Kruidnootjes zijn veel harder, kleiner en van een ander soort deeg gemaakt. Kruidnoten worden gemaakt met speculaaskruiden en daarom lijkt de smaak meer op speculaas. Weten hoe je pepernoten maakt? We hebben verschillende recepten uitgezocht.
Ingrediënten voor pepernoten
Je hebt niet heel veel nodig om pepernoten te maken, maar sommige specerijen zijn niet heel aller daags. Gelukkig hebben de grotere supermarkten deze kruiden vaak wel op voorraad.
- 200 gram Bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel anijspoeder
- 2 eetlepels speculaaspoeder
- 160 gram rietsuiker siroop
- mespuntje zout
Bereidingswijze
- Zeef het bloem en voeg een snufje zout, speculaaskruiden, bakpoeder en anijspoeder toe
- Meng het geheel goed door elkaar
- Voeg de siroop aan het mengsel toe
- Kneed het tot een goed geheel
- Rol het deeg uit tot een grote plak
- Snijd of draai het deeg tot dobbelstenen
Vervolgens plaats je je pepernoten op bakpapier en bak je ze af in een voorverwarmde oven van 160 graden, gedurende 15 minuten. Je eigen gemaakte pepernoten zijn natuurlijk te lekker om te strooien.
Eet ze daarom lekker zelf op! Smullen maar.
Hoe maak je pepernoten: meer recepten
[smulweb keyword=pepernoten output=5]
Link naar Henc voor de foto: http://hencsblog.blogspot.nl/2009/11/wie-zoet-is-krijgt.html