Hoe maak je chocolade?
Bonbons, koekjes, ijsjes, taart en nog veel meer producten bevatten chocolade. Uit onderzoek blijkt dat chocolade goed is tegen hartinfarcten en dat je gevoelens van euforie en verliefdheid kan versterken! Reden te meer om direct te starten met het gebruiken van chocolade in lekkere gerechten.
Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Je mag chocolade pas chocolade noemen als flink wat cacao in gebruikt wordt. Een Koetjesreep bevat minder dan 35% cacao en mag daarom geen chocolade genoemd worden.
Chocolade werd in Nederland bekend omdat hertog Alva het rond de 16e eeuw importeerde. Vervolgens ontstonden in Nederland koffie- en chocoladehuizen. De Spaanse conquistadores brachten die drank naar Europa, maar pas in 1847 ontdekte een Brits bedrijf hoe je vaste chocolade maakt. Deze fabriek maakt allerlei soorten chocolade als halffabrikaat. De klanten zijn ook voedselproducenten, die er allerlei producten mee maken.
Het is de cacaoboon die alle credits verdient. Deze vrucht zit namelijk barstens vol antioxidanten zoals flavonoïden en essentiële mineralen zoals magnesium, tryptofaan en reservatol. Het is ook om die reden dat mensen met magnesium tekort een onweerstaanbare behoefte hebben aan chocola.
In de fabriek worden de bonen verhit en samen met andere ingrediënten verwerkt enorme chocoladeblokken. Rooster de cacaobonen ongeveer 12 minuten in de oven. Verhoog daarna de temperatuur naar 180°C en rooster de cacaobonen ongeveer 12 minuten. Het deeg was inderdaad bij sommige koekjes al meerdere keren uitgerold. Dan weet ik dat ik daar de volgende keer extra op moet letten. Chocola wordt gemaakt van de cacaoboon.
Wil je zelf chocolade maken op een ambachtelijke manier? Chocola zonder toevoegingen en op basis van je eigen ingrediënten? Je kunt de chocola zonder suiker maken als je wilt, hij is dan alleen relatief wat bitterder van smaak – dus daar moet je van houden.
Hoe Maak Je Witte Chocolade?
Witte chocolade is ontzettend makkelijk om te maken. Vanillearoma maakt de chocolade iets zoeter. Je hebt hier maar heel weinig van nodig. Witte chocolade moet officieel voor minstens 20% uit cacaoboter bestaan. Niet de chocolade maar de cacao dat er in zit is goed voor ons, rauwe cacao het liefst . Daar zit namelijk de meeste voedingswaarde in. Het gaat dus om bepaalde stofjes die IN de chocola zitten die goed zijn voor lichaam en geest.
Hoe maak je chocolade?
Bekijk deze heerlijke recepten met chocolade van Smulweb.
Chocolade crepes met chocolade saus
Feestmaaltijd, Ingrediënten: Voor 8-10 crepes ♣ 60 g bloem ♣ 1el cacaopoeder ♣ 2 eieren ♣ 2,5 dl melk ♣ 2el basterdsuiker ♣ 3 sinaasappels ♣ 160 gr goede pure chocolade, … Lees verder »
Super chocolade taart met witte chocolade topping
Banket, Ingrediënten: Ingredienten taart: cacao, om te bestrooien 1 sinaasappel 100 g suiker 200 g extra pure chocolade, in kleine stukjes 100 g melkchocolade 8 eieren, losgeklopt 150 g zachte boter, in … Lees verder »
Warme chocoladecake overgoten met een witte chocoladesaus
Nagerecht uit de Franse keuken, Ingrediënten: 200 gr zelfrijzend bakmee l25 gr cacaopoedersnufje zout 175 gr zachte margarine 175 dr gele …Lees verder »
Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus
Nagerecht uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 1 bak Malaga-roomijs (1 liter) 1 reep witte chocolade (100 g) 1 reep pure chocolade (100 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 sticks oploskoffie (caramel of …Lees verder »
dat is niet waar edgar