Hoe maak je chips

hoe maak je Chips
Lekker zelf Chips maken

Chips, deze van origine Amerikaanse zoutjes zijn één van de bekendste tussendoortjes die we kennen. Ze zijn er dan ook in tientallen smaken en daar komen er nog steeds nieuwe smaken bij. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten chips: ribbelchips, ovengebakken chips, minichips en daarnaast hebben ze ook nog verschillende vormen. We zullen je een makkelijke manier hoe je chips kan maken laten zien, waar je je eigen smaak aan kan geven. Hongerig of nieuwsgierig?

We gaan je laten zien hoe je snel zelf chips maakt. We gebruiken hier zout of paprika als basissmaak, maar je kunt de chips met ieder kruid die jij maar wilt afmaken natuurlijk.

Zelf Chips maken: Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600-800 gram grote aardappelen
  • Zout (lekker bijvoorbeeld kruidenzout), paprikapoeder of verzin een eigen andere smaak (knoflook, kerrie of chili)

Verder:

  • Groenteschaaf, keukenpapier, frituurpan, vergiet bedekt met keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen dun. Was ze daarna en droog ze goed af.
  2. Verwarm het frituurvet.
  3. Schaaf enkele aardappelen in (niet te) dunne plakken. Droog ze nog eens af.
  4. Frituur de plakjes 2-3 minuten in het frituurvet lekker goudbruin. Doe er niet teveel tegelijk, zodat het vet niet gaat bruisen of overloopt.
  5. Schep de plakjes uit het frituurvet en laat ze uitlekken in het vergiet.
  6. Bestrooi met zout of kruidenzout en eventueel paprikapoeder.

Hoe maak je chips? Verrassende recepten

[smulweb keyword=chips output=3]