Hoe maak je havermoutpap

havermoutpap
Havermoutpap, een gezond ontbijt
Het ontbijt is voor iedereen van ons één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Een gezond ontbijt zorgt voor de broodnodige energie en verlengt je verzadigingsgevoel. Daardoor grijp je minder vlug naar meestal zoete, calorierijke en ongezonde tussendoortjes. Granen en havervlokken zoals in havermoutpap horen thuis in ieder gezond dieet. Maar hoe maak je havermoutpap?

Haver en havermout zorgen voor vele gezondheidsvoordelen. De voordelen van havermoutpap zijn o.a.

  • Havermout past in ieder gezond dieet om overgewicht te bestrijden,
  • verbrandt het meer vet en zorgt voor meer spieren,
  • is cholesterolverlagend, geeft je een langer verzadigd gevoel,
  • is glutenvrij en dus uitstekend voor patiënten met de ziekte van Crohn,
  • voorkomt vele soorten kanker en vooral darmkanker &
  • het geeft je een jonge, stralende en fluweelzachte huid.

Zelf havermoutpap maken

De beste en lekkerste havermoutpap maak je zelf. Met water of melk en havervlokken. Bij havermoutpap gaat het om de juiste verhouding tussen havervlokken en water of melk.

– Lust je vooral fijne havervlokken?
Gebruik dan twee delen water met één deel vlokken.

– Lust je pap van grove havervlokken?
Voorzie dan drie delen water en één deel havervlokken. de kooktijd ligt tussen 10 (voor fijne vlokken) en 30 minuten voor grove vlokken. Hoe langer je havermout kookt, des te dikker de pap.

Havermoutpap recepten

[infonu keyword=”havermoutpap” output=4]