Natuurlijk kun je je ‘kant en klaar’ apparaat aanzetten een een cappucino maken of de gevriesdroogde koffie drinken, maar dat haalt het niet bij een echte cappucino. Zelf cappucino maken is een kunst en kost wel een tijd om te leren. De moeite die je investeert is het dubbel en dwars waard. Met goede koffie, melk en een geoefende cappucinomaker maak je heerlijke kopjes koffie.
Wist je dat: Cappuccino een Italiaanse koffiebereiding is, maar oorspronkelijk afkomstig is uit Wenen?
De koffie bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele baristakringen not done is, omdat het poeder het schuim sneller laat verdwijnen.
De naam cappucino
De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam is ontstaan uit een wirwar van koffiesoorten in het Oostenrijkse Wenen. In Wenen schenkt men de koffie meestal met hete melk, al dan niet opgeschuimd. Wat algemeen bekend is als cappuccino, noemt men in Wenen een Melange, ook wel Wiener Melange (in veel apparaten en winkels).
Zelf heerlijke cappucino maken
[smulweb keyword=cappucino output=3 start=1]