Slagroom maken doe je zo
Slagroom is eigenlijk niks anders dan dikke room. De room verdikken we door het flink op te kloppen. Hoe hoger het vetgehalte in de slagroom, des te beter het te gebruiken is in sauzen. Nu weet je: hoe maak je slagroom!
Je hebt ook slagroom in spuitbussen, maar die zakt al vrij snel in. Het is gemakkelijk om zelf slagroom te maken. Koop wat room en zorg dat deze goed koud is. Room op kamertemperatuur is niet meer goed op te kloppen. In het buitenland is de slagroom vaak niet gezoet, in Nederland wel. Wil je extra suiker toevoegen? Doe dit dan voordat je gaat kloppen.
Zelf slagroom maken?
Je kunt zelf ook slagroom maken. Het recept van slagroom:
Ingrediënten:
- 1 liter melk
- 200 gram suiker
- 2 twee dooiers van de ei
- 600 gram echte boter
- 2 pannen
Bereidingswijze:
- Kook de melk met de suiker en 300 gram boter. Laat het langzaam warm worden.
- Scheidt het eigeel van het eiwit en gooi het eiwit weg.
- Verwarm in je tweede pan de rest van de boter. Voeg dan de eierdooiers en de gekookte melk aan toe. Roer dit zeer goed door met een garde en laat het koud worden.
Kook de melk met 300 gram boter en 200 gram suiker. Scheidt de eieren en gooi het eiwit van die eieren weg, zodat je enkel de dooiers overhoudt. Doe de rest van de boter in een andere pan (zorg voor een grote pan). Voeg daar de kokende melk bij en voeg de dooiers eveneens toe en mix het geheel heel goed door elkaar heen. Laat het geheel afkoelen.
Je kunt natuurlijk ook altijd verse slagroom kopen in de winkel, kloppen en wat suiker toevoegen.
Verschillende manieren om slagroom te maken
Hoe maak je slagroom?
Zelfgemaakt het lekkerst
INGREDIENTEN90 g bloem 30 g maizena zout 6 eieren (op kamertemperatuur) (M) 150 g fijne suiker 1 zakje amandelschaafsel (45 g) 1 blik ananasschijven op sap (432 g) 750 ml slagroom 6 eetlepels poedersuiker 2 1/2 zakje slagroomversteviger 5 chocoladeblaadjes (zakje ` 60 g) 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven
VoorbereidingOven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. In kom bloem, maïzena en snufje zout mengen. Beslagkom met eieren en suiker in bak met lauwwarm water zetten en eieren met mixer (op middelste stand) in ca. 10 minuten dik en schuimig kloppen.Bloemmengsel in gedeelten boven eiermengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen. Beslag in springvorm scheppen. In midden van oven beslag in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Oven uitschakelen en taart nog ca. 10 minuten in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) laten staan. Taart uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen. Rand van springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.
BereidingswijzeIn droge koekenpan met anti-aanbaklaag amandelschaafsel in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Ananas afgieten en sap opvangen. 1 Ananasschijf in 5 stukjes snijden, rest van schijven in kleinere stukjes snijden. In kom slagroom met poedersuiker en slagroomversteviger stijfkloppen. Taart met scherp mes horizontaal halveren en taarthelften op snijvlak besprenkelen met ananassap. Eén taarthelft bestrijken met 1/4 deel van slagroom. Kleine stukjes ananas over taarthelft met slagroom verdelen. Weer bestrijken met 1/4 deel van slagroom en andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop leggen.Bovenzijde en zijkanten van taart bestrijken met slagroom. Rest van slagroom in spuitzak scheppen. Amandelen tegen zijkant van taart plakken. Met spuitzak rondom op taart 10 rozetten slagroom spuiten. Rozetten om en om garneren met ananas en chocoladeblaadjes.
- Herkomst: Engeland
- > 120 min.
In Engeland doen ze in de middag als de kinderen thuis komen, de High Tea. Dat is een middag, wat sommige middelbare scholen en basis scholen ook doen, vele lekkernijen en taarten maken en dan in de middag opeten. Dat is best leuk!! Deze slagroomtaart is dan echt nummer 1! En natuurlijk hoort er bij een High Tea, lekkere groene thee erbij!
INGREDIENTENVoor de taart:, , 4 eieren, 120 g suiker, mespunt zout, 75 g bloem, gezeefd, 25 g maïzena, gezeefd, boter, , Voor de garnering:, , 5 dl slagroom, 40 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 g amandel- of pindaschaafsel, geroosterd, 1/41 blik ananasstukjes, uitgelekt.,
- Nederlands
- 60-120 min.
Vegetarische hartige taart met noten, blauwe kaas en pompoen.
INGREDIENTEN1 grote ui gesnipperd 1 teen knoflook geperst 2 el. olijfolie 500 gr. pompoen in blokjes 2 tl. italiaanse kruidenzout en peper 100 gr. cashewnoten 3 eieren 250 gr. danish blue 125 ml. slagroom 5 plakken bladerdeeg
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
BereidingswijzeVerhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Bak de pompoen en Italiaanse kruiden ca. 3 min. zachtjes mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de danish blue in stukjes. Klop in een kom de eieren los met slagroom en schep de danish blue erdoor. Bekleed een ingevette taartvorm met de bladerdeeg, druk het deeg aan de rand goed aan. Roer de cashewnoten door het pompoen mengsel en verdeel het over de bladerdeegbodem en schenk het eimengsel erover heen. Bak de taart een richel onder het midden in de oven in ca. 30-40 min. goudbruin en gaar.
- Vegetarisch
- 20-30 min.